Chamonix

Chamonix is een gezellig, oud dorp aan de voet van de Mont Blanc in het hart van de Franse Alpen. Het dorp Chamonix beschikt over een van de meest adembenemende landschappen die er in de Alpen te vinden zijn. Chamonix heeft een zuidelijke sfeer en een rijke geschiedenis. 

De eerste Olympische Winterspelen vonden plaats in Chamonix in 1924. Een specialiteit van de regionale keuken is de Reblochonade, een soort raclette met kaas uit de streek. Tomme de Savoie, dé kaas uit de streek, koop je als lekkernij of als souvenirtje in een van de vele sfeervolle winkeltjes. Chamonix is ook een perfecte uitvalsbasis voor tal van sporten, zoals bergbeklimmen, wandelen, ijsklimmen, raften en deltavliegen. Een incentive reis naar Chamonix zorgt voor een onvergetelijke reisbeleving!

De mogelijkheden en highlights in Chamonix

Begin de dag met een heerlijke yoga sessie in de prachtige natuur van Chamonix. Een uitstapje naar de 3.842 meter hoge Aiguille du Midi berg vinden we bij De Reisbeleving écht een aanrader. Vanaf Aiguille du Midi krijg je het gevoel de hoogste berg van Europa (de Mont Blanc berg) aan te kunnen raken. Op de top geniet je van een fantastisch uitzicht over de prachtige natuur van Chamonix. Optimaal genieten zoals de Fransen dat doen, kun je tijdens een fondue diner in restaurant La Cabane gelegen aan de rand van Chamonix. Wat wil je nog meer?

Liever naar Parijs of dichterbij huis op Texel? Ook dat kan!

Highlights Chamonix
  • Aguille du Midi
  • Hellbronner gletsjer
  • Montenvers treintje
  • Lac Blanc
  • Mont Blanc
  • Mer de Glace

Met Rafting begint je weekend spectaculair! Op de weg van Genève naar Chamonix ligt Passy, een ideale plek om te raften in het wilde water. Het is ook mogelijk om hier een spectaculaire Via Ferrata te doen. Avontuur gegarandeerd. Steun je buddy en klim naar grote hoogte!
Ook Canyoning is grensverleggend! Tijdens deze activiteit ga je met een gids op avontuur. Samen abseilen langs watervallen, van kliffen in het water springen en glijden over natuurlijke glijbanen in de prachtige natuur. Of neem de Skyway gondelbaan vanuit Italië en maak met je team een gletsjer wandeling op de Hellbronner gletsjer.
Daarna met zijn allen nagenieten en bijpraten tijdens de BBQ lunch op een mooie locatie in de natuur of in een sfeervolle berghut.