Texel

Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden, maar het is met een lengte van 20 kilometer en breedte van 8 kilometer nog steeds een klein eiland. Vooral vergeleken met andere eilanden waar regelmatig incentive reizen voor georganiseerd worden. Maar dat betekent niet dat Texel onderdoet als reisbestemming, integendeel!

Het eiland is vaak rustig, maar dit is niet zo in de gezellige toeristische dorpjes in de zomermaanden! Dan zijn alle cafés lang geopend en wordt er veel georganiseerd. Er komen regelmatig dj’s draaien en er worden diverse feesten gehouden. Op Texel valt van alles te beleven: Activiteiten in de natuur, volop shopmogelijkheden en leuke bezigheden op het strand. Texel is een eiland met veel mogelijkheden voor een incentivereis, beloningsreis, bedrijfsuitje, groepsreis of personeelsreis. Er is voor ieder wat wils! Liever naar de andere kant van Nederland? Bekijk dan onze bestemming Maastricht!

Ontdek Texel

In totaal zijn er zeven dorpjes op Texel: Den Burg, De Koog, De Waal, Den Hoorn, Oosterend, De Cocksdorp en Oudeschild. Veel mensen komen naar Texel voor de prachtige omgeving en de mooie stranden, of om deze gezellige dorpjes te bezoeken. 

Wandel door het sfeervolle dorpje Oudeschild of ga lekker shoppen en slenteren in Den Burg of in de Koog. Proef de lokale lekkernijen of bezoek het Kaap Skil Museum in Oudeschild en bekijk oude vissershuisjes van binnen, aanschouw hoe men vroeger vis rookte en hoor alles over oude zeehelden. Aan het einde van de dag kunnen jullie lekker uitwaaien op het strand of de vuurtoren beklimmen!

Highlights Texel
  • Ecomare
  • Luchtvaart-en oorlogmuseum
  • Walvisvaarders huisje
  • Oudheid kamer
  • Landgoed de bonte Belevenis
  • Paracentrum Texel

Samen met collega’s een Solextour over een afwisselende route door het prachtige Texelse landschap? Of liever per Tuktuk? De Reisbeleving maakt het mogelijk!

Geniet na de solextour of tuktuk tour van een relaxt strandsfeertje tijdens een Beachparty en/of BBQ

Zijn jullie op zoek naar een actieve reis? Leer ‘voelen’ hoe de wind trekt of draait en hoe een kite daarop reageert tijdens het Powerkiten, of ga Brandingraften. Bij het raften komt het op het ultieme teamwork aan; met een gezamenlijke krachtinspanning peddel je in het raft door de branding heen. Een perfecte manier om collega’s beter te leren kennen! 

Zin in adrenaline kick? Neem een Parachutesprong of ga Varen over de Noordzee, garnalen vangen en onderweg zee zeehonden spotten.
Relaxen tijdens een Zeilcruise of juist over het water scheuren op een Powerboat? Er is genoeg te doen tijdens een incentive reis op Texel. Geniet van alle ultieme belevingen op het eiland!