Terschelling

Wie veel wil zien en beleven, raden we aan om naar Terschelling te gaan. Voor liefhebbers van natuur heeft het eiland veel te bieden. Al varend naar Terschelling laat je het hectische vasteland achter je. Wanneer je van de boot stapt, kom je in een compleet andere wereld. Een ding is zeker: Terschelling is in alle jaargetijden een bijzonder eiland met een heel eigen sfeer en heel veel ruimte. Een eiland om eindeloos te ontdekken en om vaak weer terug te komen!

Of ga je toch liever naar een bestemming waar je het water kunt combineren met cultuur? Bekijk dan onze bestemming Leeuwarden!

Ontdek Terschelling

Maar liefst 80% van het eiland bestaat uit schitterend en ongerept natuurgebied. Je kunt dit ontdekken op verschillende manieren: met een huifkar over het strand, wandelend of fietsend. Stop tijdens je fietstocht bij de Bessenschuur voor koffie en cranberriegebak. Dit koffiehuis ligt verscholen in de bossen van West-Terschelling in een oase van rust. Op West kun je de Brandaris niet over het hoofd zien. De vuurtoren die als symbool van het eiland al meer dan 400 jaar stoer en sterk boven de daken uitsteekt. Dit beroemde baken voor de zeevaart is helaas niet voor het publiek toegankelijk. In Formerum staat de Koffiemolen, een oude molen die inmiddels in gebruik is als café-restaurant. In Hoorn kun je het eeuwenoude kerkje bewonderen. Daarnaast zijn het cultuur-historisch museum ’t Behouden Huijs, het visserijmuseum Aike van Stien, het ‘prettig gestoorde’ Wrakkenmuseum en het Zeeaquarium met vissen en zeedieren uit zowel de Noordzee als de Waddenzee een bezoek waard.

Actie in de zee kan natuurlijk ook! Ga de zee op en geniet van een zeehondentocht , een Viking sleepnetvissen-excursie of ga wadlopen.

Highlights Terschelling
  • De Brandaris
  • Natuurgebied De Boschplaat
  • Fietstocht
  • Fatbiken over het strand
  • Het wrakkenmuseum
  • De Bunkers van Terschelling
  • Huifkartocht
  • Wadlopen

De ‘Fjoertoer’ is een wandeltocht over het strand langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris. De Fjoertoer is geen gewone wandeling, maar een echte belevenis!
Uniek voor Terschelling is de mogelijkheid om te
strandzeilen. De brede stranden en de altijd aanwezige wind zorgen voor ideale omstandigheden. In een driewieler buggy met zeil rij je met een snelheid tot misschien wel 70 kilometer per uur over het strand. Ook (kite) surfen is erg populair op Terschelling. Liever je eigen tempo bepalen? Denk dan eens aan kano varen, fatbiken of nordic walking. Zie de zon in de zee zakken bij de strandtent van West aan zee, borrelend of genietend van een goede maaltijd. Sluit de dag af met een bezoek aan Café De Groene Weide in Hoorn, waar kroegbaas en zanger Hessel avond aan avond optreedt voor een gevarieerd en altijd enthousiast publiek. Enne.. Vergeet je niet om cranberries (de lokale lekkernij) mee naar huis te nemen?!

Terschelling, de perfecte bestemming om je collega’s nog beter te leren kennen!