Leeuwarden

Met historische panden, sfeervolle pleinen en grachtjes is Leeuwarden een plaatje om te zien. Het is echter de sfeer die het verschil maakt. Dat de Friese hoofdstad in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa was, heeft de stad een goede boost gegeven. Er valt volop te zien, beleven, shoppen en genieten. Giesto mei?

Liever naar Deventer of Groningen? Ook dat kan!

De mogelijkheden en highlights van Leeuwarden

De Oldehove, ook wel de Friese versie van de Toren van Pisa, is beroemd en berucht in Leeuwarden. De bouw van de kerk werd in 1529 gestart, maar is nooit voltooid omdat de eerste toren al schots en scheef kwam te staan. Het beklimmen van de toren geeft een prachtig uitzicht over de binnenstad van Leeuwarden en bij helder weer kun je zelfs de Waddeneilanden zien! De voormalige gevangenis Blokhuispoort is toegankelijk voor iedereen. De 180 cellen bieden sindsdien onderdak aan horeca en een keur aan creatieve ateliers. Bij Drink & Eetlokaal Proefverlof kun je genieten van lekker eten op deze bijzondere plek met ook nog een groot terras aan het water. Leeuwarden biedt straten vol winkels, mooie rondvaarten en interessante musea. Een winkelstraat die je zeker niet missen mag is de Sint Jacobsstraat. Bovendien is de straat een leuke doorloop naar het prachtige Sint Anthony Gasthuis en de Prinsentuin. Even bijkomen van de stadsdrukte kan perfect in het stadspark de Prinsentuin. De Prinsentuin was tot voor kort het begin en einde van de schaats Elfstedentocht. Bewonder, nabij het centraal station, het kunstwerk 11fountains Love. Twee 7 meter hoge, witte sculpturen van een jongen en een meisje, in een hoge mistwolk. Leeuwarden, die stoere stad in het Noorden, echt een bezoekje waard!
Ben je benieuwd en wil je meer weten over Leeuwarden als reisbestemming? Neem dan gerust contact met ons op!

Highlights Leeuwarden
  • Blokhuispoort
  • De Oldehove
  • Sint Bonifatiuskerk
  • Grote of Jacobijnerkerk
  • Museumhaven Leeuwarden
  • Fries Museum
  • 11fountains Love
  • De Prinsentuin

Een stadswandeling is een mooie manier om Leeuwarden te ontdekken. Of doe de Street Art Tour langs illegaal en legaal aangebrachte kunst zoals graffiti, muurschilderingen en oude muurreclames. Je kunt daarna voor een biertje neerstrijken aan… de oude Bierkade natuurlijk! TSJOCH! Oftewel PROOST!
Voor wie wel wat sterkers lust, is er het
Distilleerderijmuseum in de Bagijnestraat. Of wat denk je van een mooie dag in Italiaanse sferen? Maak een gondelvaart door de grachten en sluit de dag af bij de Burgemeester van Napels, de allerlekkerste Napolitaanse pizza’s! Ook leuk om Leeuwarden te combineren met een bezoek aan (de Waterpoort) Sneek of Leeuwarden.
Iets actiever? Fiets de
elfstedentocht of maak een zeiltocht over één van de prachtige Friese meren!
Een bezoek aan Leeuwarden biedt vele mogelijkheden voor een dagtocht of weekendje weg met collega’s.