München

München in Duitsland, een stad niet al te ver weg, maar wel compleet anders. Het is de 3ᵉ stad van Duitsland en samen met Berlijn de populairste steden van Duitsland waar je volop kunt genieten van shoppen, cultuur en de wereldbekende Oktoberfeesten. Ideaal voor een incentive trip naar Duitsland dus!

Kerstreis München 

Genieten van de ultieme Duitse kerstsfeer? De kerstmarkt in München is hier de ideale plaats voor. Neem de geur van kaneel en kruidnagel in je op en geniet van een heerlijke beker glühwein of van alle versieringen in de stad. Op de kerstmarkt in München vind je glühwein standjes, eetkraampjes en marktkraampjes. De Münchner kerstmarkten zijn zeer geliefd en bekend, niet alleen onder Duitsers – als ‘toerist’ móet je hier geweest zijn! 

De grootste kerstmarkt bevindt zich op het Marienplatz voor het stadhuis, maar bijna elk stadsdeel kent zijn eigen kerstmarktje. De uitbundige Beierse sfeer is overal te proeven. Dagelijks weerklinkt vanaf het balkon van het raadhuis kerstmuziek in de stijl van de Alpenlanden. München heeft de ideale combinatie van kerstmarkten en kerstshoppen!

Ontdek München

Het centrum van München heeft veel historische gebouwen, musea en monumenten, die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. In deze Duitse stad vind je een groot aanbod aan cafés, winkels en restaurants. Een fijne bijkomstigheid is dat de stad over een uitstekend openbaar vervoer netwerk beschikt. 

Wist je dat de Engelse tuin van München groter is dan het Central Park in New York? Behalve mooi vormgegeven paviljoens (onder meer een Chinese tempel en een Japans theehuis) vind je er twee kunstmusea. Kasteel Nymphenburg was vroeger de zomerresidentie van het Beierse hof. Het is één van de mooiste bezienswaardigheden van München. En daarmee is München één van de meest populaire bestemmingen voor een groepsreis!

Highlights München
  • Marienplatz
  • Deutsches Museum
  • Stadspark Englischer Garten
  • Kasteel Schloss Nymphenburg
  • Frauenkirche
  • BMW Welt / BMW Museum
  • Olympisch stadion Olympia Park / Allianz Arena

Fiets met collega’s of klanten door de Engelse tuin, verbaas je over de golfsurfers in het park of ga per fiets naar kasteel Nymphenburg. Liever een iets minder actieve stedentrip in München? Laat je dan vervoeren per riksja. Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Olympisch Park en het stadion van FC Bayern München!

München is dé bierstad van Duitsland bij uitstek! Bezoek één van de vele brouwerijen en neem een biertje in een biertuin van München.

Een verrassend leuke activiteit is een georganiseerde picknick met je collega’s in het stadspark. Of wat denk je van een workshop rodelen? Voor een dagtour met indrukwekkende historie rij je in 20 minuten naar het voormalig concentratiekamp Dachau.