Bilbao

De Spaanse stad Bilbao ligt aan de noordkust van Spanje, in de autonome regio Baskenland. Bilbao is erg bekend (niet alleen in Spanje!) vanwege het Guggenheim museum. De stad heeft naast het Guggenheim museum overigens talloze interessante bezienswaardigheden, indrukwekkende architectuur, gezellige restaurantjes en authentieke winkels. Kortom: een Stedentrip naar Bilbao behoort tot de perfecte ingrediënten voor een stedentrip naar het buitenland met collega’s. Liever naar Sevilla of Barcelona? Ook dat kan!

Ontdek Bilbao

In Bilbao hoeven jullie je in ieder geval niet te vervelen! Wandel met collega’s, klanten of partners langs de rivier Nervíon voor een eerste overzicht van de trekpleisters. De rivier kronkelt door het centrum van Bilbao. De meeste bezienswaardigheden zoals het Guggenheim, de markthal, het operahuis, verschillende kunstwerken en de bijzondere Zubizuri-brug liggen langs de oevers van de Nervión. De markthal van Bilbao, Mercado de la Ribeira, is een paradijs voor liefhebbers van de Spaanse keuken. Na een culinaire Spaanse ervaring trekken de meesten ook een paar uur uit om te dwalen in de steegjes van Casco Viejo!

Hoe zie jij een stedentrip naar Bilbao voor je? Laat het ons gerust weten, wij denken graag geheel vrijblijvend met je mee!

Geniet van Baskische hapjes in een pintxosbar in Bilbao of volg een kookles om de Baskische keuken onder de knie te krijgen. Ga ook zeker samen de Baskische binnenlanden in: voor de fans van Game of Thrones is er een rondleiding mogelijk langs de filmlocaties. Neem de Artxanda funicular voor het beste uitzicht over Bilbao. Bilbao ligt in een bergachtig gebied dat je het beste kunt bewonderen door een korte rit te maken in de kabelbaan. In een paar minuten ben je op de top van één van de heuvels rondom de stad. Vanaf hier kun je de gehele stad en de mooie, bergachtige omgeving rondom Bilbao bekijken. Of ontdekken jullie de stad liever per fiets onder begeleiding van een gids?