Verona

De romantische stad Verona ligt in het noordoosten van Italië op een steenworp afstand van het Gardameer. Het Gardameer is bij de Nederlandse vakantiegangers over het algemeen een stuk bekender dan Verona.

Verona heeft als reisbestemming veel te bieden voor een stedentrip of een incentive reis. Sowieso is Italië een fantastisch land voor een incentive reis! De vele musea en bezienswaardigheden hebben ervoor gezorgd dat de historische binnenstad is opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst. De Italiaanse stad Verona is bekend vanwege het Romeinse amfitheater waar in de zomermaanden prachtige opera’s opgevoerd worden en het verhaal van Shakespeare’s Romeo & Julia. Nóg een reden om met collega’s, partners en klanten richting Verona te vertrekken voor een stedentrip!  

 

Ontdek Verona

Piazza del Erbe is één van de twee mooiste pleinen van Verona. Tegenwoordig is hier elke dag een levendige markt met Italiaanse goederen, maar vroeger lag hier het Romeinse forum. Drink samen met collega’s een Italiaanse cappuccino op het terras en bewonder de prachtige gebouwen die rondom dit plein staan. Piazza Bra is het grootste plein van Verona met vele terrassen. Strijk hier samen neer om uit te rusten van de indrukken van de stad. De stad heeft verschillende torens die je kunt beklimmen tijdens een actieve incentive om een uitzicht over de stad te krijgen. Maak een wandeling over de bruggen die rondom de stad liggen om ook vanaf de andere kant van het water naar de stad te kijken. Rondom Verona liggen wijnvelden die uitermate geschikt zijn voor een proeverij. Ga je liever nog een dagje relaxen? Maak dan een uitstapje naar het leuke stadje Lazise aan het Gardameer. Wil je je stedentrip graag combineren met een andere leuke stad? Combineer Verona dan met Venetië!
Verona is een verrassend leuke stad vol historie, romantiek en belevenissen. Ben je benieuwd en wil je meer weten over Verona als reisbestemming? Neem dan gerust contact met ons op!

Highlights Verona
  • Arena van Verona
  • Piazza del Erbe
  • Piazza Bra
  • Casa di Giulietta
  • Torre dei Lamberti
  • Castelvecchio
  • Lazise

Maak samen met collega’s of partners een historische wandeling door het historische centrum. De oude binnenstad is niet voor niets opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Beklim tijdens deze wandeling de Torre dei Lamberti voor een prachtig uitzicht over de binnenstad en omgeving van Verona.
De Adige rivier die rond de stad loopt biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te raften! Bekijk de stad vanaf het water en geniet van deze sportieve teambuildingactiviteit, perfect om elkaar beter te leren kennen!

In Verona is het eten van een Italiaans ijsje een ‘must’. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf ijs te maken, tijdens een workshop