Venetië

Venetië staat bekend als één van de meest romantische steden van Italië. In dit Noord Italiaanse pareltje rijden geen auto’s, maar verplaatst men zich lopend of in boten, gondels, watertaxi’s en waterbussen. Venetië is gebouwd op 120 eilanden, die voor een groot deel kunstmatig zijn gevormd. Om al die eilandjes met elkaar te verbinden, zijn er in Venetië maar liefst 400 bruggen over de 177 kanalen. Die kanalen vervullen de functie van straat. Naast de unieke ligging van Venetië heeft de stad ook een rijke cultuur en zijn er prachtige bouwwerken te zien. Het Piazza San Marco is één van de bekendste pleinen van Europa. Ben je al eens in Venetië geweest? Géén reden om niet nog een keer te gaan, bij De Reisbeleving weten we vrijwel zeker dat je écht nog niet alles van Venetië hebt gezien!

Ontdek Venetië

Een rondvaart door Venetië in een gondel mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze stedentrip. Venetië is zo’n unieke plek dat het eigenlijk niet uitmaakt wat je tijdens deze stedentrip doet. Alles geeft een mooie belevenis door het unieke karakter van deze stad. Beklim de klokkentoren Campanile voor een mooi uitzicht over deze romantische stad. Koop een origineel Venetiaanse masker om de sfeer van de stad nog intenser te beleven. Vind je het leuk om Venetië te combineren met een andere unieke Italiaanse stad? Denk aan Rome of aan een uitstapje naar het verrassende Verona voor vaste grond onder je voeten.

Highlights Venetië
  • Canal Grande
  • Piazza San Marco
  • San Marco Basiliek
  • Dogepaleis 
  • Rialtobrug
  • Teatro La Fenice
  • Klokkentoren Campanile
  • Murano

De workshop carnavalsmaskers maken is een typisch Venetiaanse activiteit. Gebruik je creativiteit en ga na deze stedentrip in Venetië met een mooi masker naar huis.
Wanneer je in Venetië bent is het Varen met een originele Gondel een must. Dit kan in kleine en grote groepen, over kleine en grote kanalen. Vele mogelijkheden, maar een absolute aanrader! 

Of maak samen met collega’s, partners of klanten een Kayak tour voor een unieke en snelle indruk van de stad. De eilandjes van Murano staan bekend om zijn Glasblazers. Ga naar het museum om deze kunstvorm te aanschouwen of probeer ook zelf een souvenir te maken van glas. Een perfecte teambonding activiteit!