Sofia

Maak je klaar voor een stedentrip naar Sofia; een verrassende stad in Bulgarije! In de Bulgaarse hoofdstad vind je tal van historische panden, paleizen en kerken. Sofia ligt aan de voet van de berg Vitosha. De Vitosha is een gebergte in Bulgarije, ten zuiden van de hoofdstad Sofia. Het hoogste punt (2290 m.) is de Zwarte Piek. Niet te missen tijdens een stedentrip naar Sofia of een incentive reisje naar Bulgarije! 

Ontdek Sofia

Sofia kent vele prehistorische opgravingen die je samen met collega’s tijdens een beloningsreis kunt aanschouwen bij de onalledaagse St. George Rotunda. Voor de liefhebbers van oude architectuur is dit zeker weten een must. Een bezoek aan het theatergebouw van de stad is in Sofia ook leuk. Wandel of relax in het Vitosha Park en de Borisova Gradina en bezichtig de Boyana Kerk en de Alexander Nevski kathedraaf. Shop in de vele sfeervolle boetiekjes of struin over de vlooienmarkt. De markthal naast de Synagoge en straatmarkt in de wijk erachter zijn een walhalla voor mensen die op zoek zijn naar de échte smaak van Sofia!

Al met al valt er dus meer dan genoeg te beleven in Sofia. Dit maakt Sofia een verrassend leuke bestemming voor jullie groepsreis! Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden in Sofia of Bulgarije? Neem dan gerust contact met ons op, bij De Reisbeleving adviseren we je graag geheel vrijblijvend!

Highlights Sofia
  • Alexander Nevska Herdenkingskathedraal
  • Sveta Nedelya Kathedraal
  • Etnografisch Museum in het Koninklijk Paleis
  • Archeologisch museum in de voormalige Grote Moskee
  • Presidentieel paleis
  • Vitosja Gebergte
  • Banya Bashi

Ontdek Sofia tijdens je citytrip middels de Balkan Bites Food Tour. Bewonder samen met collega’s de prachtige theaters en bezoek een Opera of balletvoorstelling. Terug in de tijd middels een dagtrip naar Plovdiv, één van de oudste steden in Europa. Proef de beste Baklava in Sofia en drink daarna het unieke drankje Boza. Doe zoals de Bulgaren: drink lokale Bulgaarse wijn samen met een meze vlees plankje! Combineer tijdens een dagtocht het Rilaklooster en de kerk van Bojana, beiden staan op de lijst van Unesco!