Bologna

Wie op zoek is naar een verrassende bestemming voor een stedentrip over de grens of een incentive reis naar Italië moet naar de Noord Italiaanse stad Bologna! Deze heerlijke Italiaanse stad gelegen op nog geen 1,5 uur vliegen van Nederland heeft veel te bieden, zowel voor een incentive trip met collega’s als een zakenreis met partners of klanten. Bologna staat bovendien bekend als de culinaire hoofdstad van Italië. Maak van je stedentrip ook een culinaire beleving!

Ontdek Bologna

Ontdek het zoete leven rondom de twee befaamde pleinen Piazza Maggiore en Piazza del Nuttuno. Per segway maak je kennis met bezienswaardigheden zoals de San Petronio kerk, de Fontana del Nettuno en de twee scheve torens van de stad; Asinelli en Garisenda. Wist je dat tijdens de middeleeuwen, Bologna circa tweehonderd torens telde?  Sommigen meer dan tachtig meter hoog! De torens werden voornamelijk gebruikt als statussymbool en tevens om Bologna te beschermen. In de wijk Quadrilatero vind je in de voetgangerszone de oude markt met verse groenten en een ruime keuze aan lokale producten. Daar lik je je vingers bij af, Bologna is niet voor niets de culinaire hoofdstad van Italië! 

Hoe zie jij een stedentrip naar Bologna of een incentive reis naar Bologna voor je? Laat ons gerust met je meedenken! Met onze jarenlange ervaring hebben we meer dan genoeg ideeën voor een succesvolle stedentrip naar Italië!  

Highlights Bologna
  • Piazza maggiore
  • Piazza del Nuttuno
  • De torens Garisenda en Asinelli
  • Sint Petroniusbasiliek
  • Quadrilatero
  • Montagnolapark

Beleef de Ferrari Racetrack experience of stap in een echte Ferrari en voel de G-krachten op het International Racetrack Enzo e Dino Ferrari Imola. Geniet van een bord verse pasta met Bolognese saus; pasta zoals pasta hoort te zijn tijdens deze Pasta Tasting! Leer zelf ijs maken tijdens een IJs-clinic op de Carpigiani Gelato University. Wat is er nou leuker dan je eigen ijssmaak te ontwikkelen in Bologna?