Bari

In de hak van de beroemde Italiaanse laars ligt de regio Puglia, met het bruisende Bari als trotse hoofdstad. Voor velen is Bari een onbekende reisbeleving, voor ons is het een ongekende reisbeleving! Als je op zoek bent naar een azuurblauwe zee, mooie stranden, pittoreske vissersdorpjes, een heerlijke keuken en dit allemaal op slechts 2,5 uur vliegen, dan is Bari dé bestemming voor een incentive groepsreis!

Ontdek Bari

Het centrum van Bari bestaat uit twee delen: het oude stadcentrum, ook wel bekend als Bari Vecchia, het middeleeuwse deel dat bestaat uit kronkelige straatjes en een doolhof van kleine steegjes en oude panden. Op elke straathoek is wel een oude kerk te vinden en veel steegjes leiden tot een gezellige binnenplaats. De geur van verse pasta komt je hier tegemoet. Gewoon gezellig op straat zijn er dames die vliegensvlug hun fameuze oortjespasta (orecchiette) draaien en hier lekkere pasta’s van maken. Een incentive reis naar Bari is niet alleen een cultureel genot, ook een culinair genot!

Het nieuwe deel van Bari is het tegenovergestelde van het oude centrum. Hier vind je vooral brede straten die haaks op elkaar zijn aangelegd. In dit gedeelte van de stad kun je goed winkelen. De haven van Bari is ook zeker een bezoek waard! In de middeleeuwen werd er handel gedreven met het Verre Oosten en ook nu is de bedrijvigheid nog groot.  Je vindt hier vele kraampjes waar je verse vis kunt kopen. De vissers gaan dag in dag uit de zee op, om (inkt)vis te vangen. Je herkent de mannen aan hun neonkleurige broeken en hun gebruinde huid. Bari, een authentiek en onbekend pareltje voor jouw ultieme incentive of groepsreis naar Italië.

Highlights Bari
  • De Porto Vecchio vismarkt
  • De vrouwen van de orecchiette
  • Teatro Petruzzelli
  • Basilica di San Nicola
  • De haven van Bari
  • Sint-Nicolaasbasiliek
  • Castello Normanno-Svevo
  • Bari Cathedral
  • Teatro Margherita

Beleef Bari tijdens een Fietstour met collega’s, klanten of partners! Wil je iets meer actie? Dan is een Segwaytour een leuk alternatief. Ga Snorkelen en plons in het azuurblauwe water en zwem de kleurrijke visjes tegemoet! Proef wat de stad te bieden heeft tijdens een Culinaire Tour. Smaakt dit naar meer? Tijdens een Kookworkshop bij een local ontdek je de geheimen van de ‘orecchiette pasta’. Ontspan tijdens een Riska-Tour en bewonder alle bezienswaardigheden van de stad. Proost met elkaar en proef de lokale wijnen tijdens een Winetasting.