Athene

Athene is de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. Door het prettige klimaat gedurende het hele jaar, is een stedentrip of een incentive reis naar Athene altijd een goed idee. De historische Griekse stad is bovendien goed te combineren met een dagje ontspanning aan het strand!

Ontdek Athene

In Athene bepalen de Griekse oudheid en een uitbundig stadsleven de gezellige sfeer. Athene is de stad van de Olympische Spelen, de stad van artiesten, een cultureel knooppunt en tegelijkertijd een wetenschappelijk centrum. Vanaf de Akropolis (de 156 meter hoge tafelberg in de Griekse hoofdstad) heb je een prachtig uitzicht over de stad, de oude Agora en de wijk Plaka. Athene barst van de cultuur, ook de geschiedenis van de Griekse hoofdstad is benoemenswaardig. Je vindt hier veel ruïnes, tempels en andere historische gebouwen. Naast deze bezienswaardigheden heeft Athene ook veel theaters en musea. Athene is een stad vol verrassingen. Zowel voor een stedentrip als een zakelijke incentive reis!

Wil je meer weten over Athene, ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een reis naar Athene of Griekenland? Neem dan gerust contact met ons op!

Highlights Athene
  • Akropolis  
  • Parthenon op de Akropolis
  • Nationaal Archeologisch Museum
  • Syntagmaplein
  • De wijk Plaka
  • De wijk Monastiraki
  • Eleftheríou Venizélou (Panepistimíou)
  • Het Olympische stadion

Bezichtig de tempel van Poseidon op Cape Sounion en geniet van het prachtige uitzicht over zee. De Akropolis is de kroon op de Griekse stad Athene met als bekendste attractie het Pantheon, de tempel opgedragen aan de godin Athene!
Een bezoek aan de Akropolis mag tijdens een stedentrip of een incentive reis niet ontbreken.
Tijdens de Griekse eilandencruise breng je een bezoek aan Porus, Hydra en Aegina. Maak een Citytour en ontdek alle highlights van Athene onder begeleiding van een Nederlandstalige gids (per fiets, segway of te voet, het is jouw reis, jouw keuze!).
Geniet met collega’s, partners of klanten van een typisch Grieks diner in een sfeervol authentiek Grieks restaurant en maak een Culinaire wandeltocht waarin je van de geijkte paden afwijkt. Eet en drink waar de lokale inwoners van Athene dat doen voor de ultieme Griekse reisbeleving.