Valencia in het najaar

 

Wil jij ook nog niet je winterjas uit de kast halen en nog even blijven genieten van heerlijke nazomerse temperaturen? Het hippe Valencia is dan de ideale bestemming om deze herfst een bezoek te brengen. In deze prachtige, diverste stad vind je een mix van historische bezienswaardigheden, bruisende horeca, authentieke Spaanse cultuur en een boordevolle evenementenkalender dit najaar.

 

 oude stad valencia

Restaurantweek

 

Tijdens de Restaurantweek die plaatsvindt vanaf 13 tot 23 november draait het allemaal om lunchen en dineren. Geniet tijdens de Valencia Cuina Oberta een week lang van heerlijke, gewaarde menu’s voor uitzonderlijke prijzen. Zo kun je bijvoorbeeld voor slechts 35 euro dineren bij een restaurant met een Michelin ster en genieten van de allerbeste tapas en enige echte Paella Valenciana.

 

Rock & Roll in Ruzafa

 

Tijdens een stedentrip naar Valencia is een bezoekje aan de wijk Ruzafa zeker de moeite waard. Het is een modieuze wijk waar je spraakmakende kunstgaleries vind, de nieuwste bars en restaurantjes kunt bezoeken, bijzondere boekwinkeltjes zijn en veel fashion winkels vind. Ruzafa is een opkomende wijk en erg geliefd onder artiesten, hipsters en trendsetters. Ook in dit najaar is er een eindeloos programma dat tot in de late uurtjes door gaat. Breng ook zeker een bezoek aan de Ubik Café. Je kunt hier allerlei creatieve en muzikale workshops volgen.

 

Marathon van Valencia

 

Ook voor de sportieveling heeft Valencia een antwoord. In de herfst, op 16 november, vindt de jaarlijkse Marathon van Valencia plaats. De marathon begint en eindigt in de Stad der Kunst en Wetenschappen (Ciudad de las Artes). Tijdens de marathon leg je ruim 42 kilometer af door de oude stad van Valencia. Het parkour komt onder andere langs het Turia park, het Plaza Ayuntamiento en het prachtige kathedraal. Als je liever niet de hardloopschoenen aantrekt kun je je altijd nog voegen tussen het enthousiaste publiek voor een onvergetelijke ervaring.

 

Festivals & events

 

In het najaar heeft Valencia een overvolle evenementenkalender. Op 1 november kun je het Fiesta de Todos los Santos meevieren. Dit is een katholieke feestdag waarop de heiligen worden geëerd. De musical Les Miserables is van 4 tot 15 november te bewonderen en op 29 november start zowel de grote kerstmarkt op het Plaza de la Reina als het Gran Circo Wonderland circus

 

Bron: reishonger.nl

Menu