Texel

 

Texel is het grootste eiland van de Nederlandse Waddeneilanden, maar het is met een lengte van 20 kilometer en breedte van 8 kilometer nog steeds een klein eiland. In totaal zijn er zeven dorpjes op Texel, namelijk Den Burg, De Koog, De Waal, Den Hoorn, Oosterend, De Cocksdorp en Oudeschild.

Veel mensen komen naar Texel voor de prachtige omgeving en de mooie stranden. Het eiland is vaak rustig, maar dit is niet zo in de gezellige toeristische dorpjes in de zomermaanden! Op Texel zijn in de zomermaanden genoeg mogelijkheden. Dan zijn alle cafés lang geopend en wordt er veel georganiseerd. Er komen regelmatig dj’s draaien en er worden diverse feesten gehouden. De drukste plaats qua uitgaan is De Koog. Hier bevinden zich een aantal feestcafés. Ook in Den Burg zijn een aantal leuke cafés te vinden.

Ieder dorpje op Texel heeft zo zijn eigen sfeer. Den Burg en De Koog zijn het bekendst. De overige dorpen zijn klein, maar fijn. Het dorpje Oudeschild bij de haven is leuk om met lekker weer doorheen te wandelen, het is echt een sfeervolle plek op het eiland. Den Burg is de grootste plaats van Texel en hier zitten dan ook de meeste winkels. Maar ook in De Koog zitten leuke winkeltjes die zeker de moeite waard zijn.

Kortom, op Texel valt van alles te beleven: Activiteiten in de natuur, volop shopmogelijkheden en leuke bezigheden op het strand. Texel is een eiland met veel mogelijkheden voor een incentivereis, beloningsreis, bedrijfsuitje, groepsreis of personeelsreis!

 

Highlights Texel

 

Ecomare

Luchtvaart-en oorlogmuseum

Walvisvaarders huisje

Oudheid kamer

Landgoed de bonte Belevenis Paracentrum Texel

 

Groepsreis Texel

 

Eén van de mogelijke groepsreizen naar Texel bestaat uit een transfer per luxe touringcar van uw locatie naar Den Helder, Retour overtocht Den Helder – Texel, 1***hotelovernachting o.b.v. logies/ontbijt, fietshuur voor 2 dagen

INDICATIEPRIJS € 185,00 p.p. (minimale deelname 50 personen)

Plant u de reis liever anders in? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u om de groepsreis naar Texel geheel naar eigen wens af te stemmen.

 

De Reisbeleving

 

SOLEXTOUR een afwisselende route door het prachtige Texelse landschap. Dit is ook mogelijk per TUKTUK. Tijdens een leuke trip rijden we circa 1,5 tot 2 uur langs de mooiste eilandspots. U rijdt zelf terwijl de gids voorop de route uitstippelt. Na afloop kunt u genieten van een relaxt strandsfeertje tijdens een BEACHPARTY en/of BBQ.

Voor de actieve doelgroep is er ook volop vertier op Texel. Denk aan POWERKITEN. De basis van powerkiten is leren ‘voelen’ hoe de wind trekt of draait en leren voelen hoe de kite daarop reageert. Of ga RAFTEN. Bij het raften komt het op het ultieme teamwork aan; met een gezamenlijke krachtinspanning peddel je in het raft door de branding heen. Voor de echter waaghalzen is Texel een prachtig eiland om een PARACHUTESPRONG te maken.

VAREN naar de marinehaven, een ZEEHONDENTOCHT een ZEILCRUISE of tocht met een POWERBOAT zijn ook een ultieme belevingen.

Menu