Monument in Sofia Terras in Sofia Tram in Sofia

Stedentrip Sofia

 

Tijdens een stedentrip naar Sofia kun je je opmaken voor een verrassende stad waar je je alle dagen kunt verwonderen. In Bulgaarse hoofdtad vind je tal van historische panden, paleizen en kerken. Sofia ligt aan de voet van de berg Vitosha en de stad kent velen prehistorische opgravingen die je kunt aanschouwen bij de onalledaagse St. George Rotunda. Voor de liefhebbers van oude architectuur is dit zeker weten een must.

De stad heeft opmerkelijk veel groene zones. Het stadspark ‘Borisova Gradina’ is de grootste zone. Ook het Vitosha Park en City Garden zijn mooie punten om te relaxen tussen de hectiek van de grote stad. Tijdens een stedentrip naar Sofia zijn ook bezoeken aan de Boyana Kerk en/of de Alexander Nevski kathedraal zeker een aanrader. Voor de liefhebbers van voorstellingen is een bezoek aan het theatergebouw van de stad een must.

Als je van winkelen houdt kun je je in Sofia uitleven. Je vind hier alle bekende en minder bekende merken. Al met al valt er dus meer dan genoeg te beleven in Sofia, mede door het rijke verleden van de stad. Dit maakt Sofia een uitermate geschikte bestemming voor uw groepsreis!

 

Highlights Sofia

 

Alexander Nevska Herdenkingskathedraal
Sveta Nedelya Kathedraal
Etnografisch Museum in het Koninklijk Paleis
Archeologisch museum in de voormalige Grote Moskee
Het wisselen van de wacht bij het presidentieel paleis
Een flesje stomend heet water tappen bij de publieke fonteinen bij het oude badhuis

 

Groepsreis Sofia

 

Verken Sofia tijdens een 4-daagse groepsreis. Deze groepsreis is inclusief vliegreis, transfer vanaf luchthaven naar hotel en vice versa, 3 *****hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, luchthavenbelasting, toeristenbelasting, welkomstenveloppe met programma en informatie bestemming.

INDICATIEPRIJS € 399,00 p.p. (minimale deelname 50 personen)

Wilt u de groepsreis verder naar uw eigen wensen afstemmen? Wij nemen graag contact met u op om vrijblijvend alle opties te bespreken.

 

De Reisbeleving

 

Ontdek Sofia tijdens je citytrip middels de BALKAN BITES FOOD TOUR. Bewonder de prachtige theaters en bezoek een OPERA- of BALLETvoorstelling. Terug in de tijd tijden een dagtrip PLOVDIV, één van de oudste steden in Europa. Proef de beste BAKLAVA in Sofia en spoel het weg met het unieke drankje BOZA. Doe zoals de Bulgaren: drink lokale Bulgaarse wijn samen met een meze vlees plankje… Enorme gebouwen, voorbijrazend verkeer en niet te ontcijferen menukaarten. Hippe cafés, fris groene parken, een bruisend nachtleven, intieme marktjes. Geen hordes toeristen. Sofia moet je beleven!

Menu