stedentrip SOFIA monument stedentrip SOFIA terras stedentrip SOFIA tram

Stedentrip Sofia

 

Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, is een verrassend leuke stad waar je tijdens je stedentrip alle dágen kunt verwonderen. De stad staat bol van de historische panden, kerken en paleizen. Sofia ligt onderaan de berg Vitosha. De stad met zijn prehistorische opgravingen die te zien zijn bij de onalledaagse St. George Rotunda. Dit is een must voor bewonderaars van oude architectuur.

Opmerkelijk zijn de groene zones in de stad. De grootste zone daarvan is te vinden in het stadspark ‘Borisova Gradina’. City Garden en Vitosha Park zijn ook heerlijke rustpunten tussen de hectiek van het stadse leven. Zo is een bezoekje aan de Alexander Nevski Kathedraal en/of de Boyana Kerk zeker een must. Of ga naar een voorstelling in het theatergebouw van de stad.

Sofia is ook dé plek om eens lekker te gaan winkelen. Vrijwel alle bekende en minder bekende merken kun je hier vinden. Er valt genoeg te zien en te beleven in Sofia, met een rijk verleden! Een vliegbestemming uitermate geschikt voor uw groepsreis!

 

Highlights Sofia

 

Alexander Nevska Herdenkingskathedraal
Sveta Nedelya Kathedraal
Etnografisch Museum in het Koninklijk Paleis
Archeologisch museum in de voormalige Grote Moskee
Het wisselen van de wacht bij het presidentieel paleis
Een flesje stomend heet water tappen bij de publieke fonteinen bij het oude badhuis

 

Groepsreis Sofia

 

Verken Sofia tijdens een 4-daagse groepsreis. Deze groepsreis is inclusief vliegreis, transfer vanaf luchthaven naar hotel en vice versa, 3 *****hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt, luchthavenbelasting, toeristenbelasting, welkomstenveloppe met programma en informatie bestemming.

INDICATIEPRIJS € 399,00 p.p. (minimale deelname 50 personen)

Wilt u de groepsreis verder naar uw eigen wensen afstemmen? Wij nemen graag contact met u op om vrijblijvend alle opties te bespreken.

 

De Reisbeleving

 

Ontdek Sofia tijdens je citytrip middels de BALKAN BITES FOOD TOUR. Bewonder de prachtige theaters en bezoek een OPERA- of BALLETvoorstelling. Terug in de tijd tijden een dagtrip PLOVDIV, één van de oudste steden in Europa. Proef de beste BAKLAVA in Sofia en spoel het weg met het unieke drankje BOZA. Doe zoals de Bulgaren: drink lokale Bulgaarse wijn samen met een meze vlees plankje… Enorme gebouwen, voorbijrazend verkeer en niet te ontcijferen menukaarten. Hippe cafés, fris groene parken, een bruisend nachtleven, intieme marktjes. Geen hordes toeristen. Sofia moet je beleven!

Menu