stedentrip SICILIE vis stedentrip SICILIE straatbeeld stedentrip SICILIE bootje stedentrip SICILIE zoutpanne

Stedentrip Sicilië – westkust

 

Het zonnige eiland Sicilië gelegen in het zuidelijkste puntje van Italië staat garant voor een temperamentvolle incentive. Aan de westkust heeft ‘dí mama’ het nog voor het zeggen en waant u zich terug in de tijd. Hier geen gebaande paden maar proeft u de authentieke sfeer van het eiland.

Flaneer door de nauwe straatjes, langs Barokke kathedralen, over lokale marktjes in sfeervolle kustplaatsen zoals Trapani en Marsala. Geniet van een goed glas Marsala wijn, overheerlijke Italiaanse antipasta terwijl de zon achter de wit schitterende zoutpannes verdwijnt. Oudere dametjes zittend op een bankje of druk gebarende Siciliaanse mannen op het dorpsplein, het is een waar schilderij om naar te kijken.

Het heuvelachtige landschap steekt schril af tegen de azuurblauwe zee in de veelal idyllische baaien. En wie over de Siciliaanse keuken begint likt zijn vingers af! Hier proeft u pasta’s en pizza’s in hun puurste vorm en wat te bedenken van de overheerlijke vers gevangen visspecialiteiten…La Dolce Vita! Sicilië, een authentieke en temperamentvolle groepsreis bestemming.

 

Highlights Sicilië

 

Nubia zoutpannes
Marsala wijn – Cantine Florio
Erice – Chiesa Matrice
Vismarkt Trapani
Egadische eilanden
La Dolce Vita diner

 

Groepsreis Sicilië

 

Eén van de mogelijkheden voor een groepsreis naar Sicilië is een 3-daagse vliegreis, 2***hotelovernachtingen o.b.v. logies/ontbijt, transfer incl. Nederlandse assistentie.

INDICATIEPRIJS € 345,00 p.p. (minimale deelname 50 personen)

Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden. Een groepsreis naar Sicilië is dan ook geheel naar eigen wens af te stemmen. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

 

De Reisbeleving

 

SUNSET VIBES bij MAMA CAURA zoutpannen. WALKING DINNER door nauwe straatjes van MARSALA DEL VALLO. VINO TASTING bij hét WIJNHUIS CANTINE FLORIO. PIZZA LUNCH op een zonnig terras in Marsala. La dolce vita diner waar u zelf pizza bakt, limoncello proeft, Siciliaanse handgebaren cursus en smult van een échte gelato. VESPA TOUR langs de kust. Bezoek aan Middeleeuws ERICE en MARSEPEIN PROEVERIJ. Geniet van het azuur blauwe water en prachtige kusten tijdens een ZONNIGE BOOTTOCHT.

Menu