stedentrip LISSABON zee stedentrip LISSABON tram stedentrip LISSABON oud mannetje stedentrip LISSABON brug

Stedentrip Lissabon

 

Lissabon ligt aan de oevers van de Rio Tejo. De verschillende architectonische stijlen, het Zuid-Europese sfeertje en de prachtige skyline maken deze stad tot ‘the place to be’. De stad wordt ook wel de Stad der Zeven Heuvelen genoemd.  De perfecte combinatie van een heerlijk klimaat, waanzinnig mooie uitzichten, historische gebouwen, traditionele en trendy winkels en niet te vergeten een bruisend nachtleven. Lissabon is tevens de stad van fadomuziek en natuurlijk van de museumwaardige gele trams die nog trots dienst doen in de smalle, sfeervolle straatjes.

Alfama is de oudste wijk van Lissabon. De wijk is een bekend om zijn oude gebouwen en fadobars. Er zijn vele kronkelige straatjes en steegjes te vinden met veel Azulejos, keramieken tegels waarop verschillende soorten taferelen geschilderd zijn. De tegels worden zowel op de binnenmuren als op de buitenmuren van huizen, kerken en andere gebouwen aangebracht. Wandelen door deze stad geeft het ultieme reisgevoel.

De Portugese keuken is eenvoudig en goed te noemen. Traditionele gerechten voor een verrassende smaakbelevingen zijn het goddelijke vanillecustard taartje uit Lissabon  “Pastéis de Belèm.  En voor de hartige liefhebbers bacalhau, gedroogde stokvis. Ook Schaaldieren zijn erg populair in Lissabon, en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze en vele andere visgerechten jaarlijks tijdens het Lisbon Fish Flavors festival geëerd worden.

Lissabon biedt een goede mix van historie, sfeer en cultuur! Kortom een ideale bestemming voor groepsreizen!

 

Highlights Lissabon

 

Castelo de Sao Jorge

Alfam

Museu Nacional do Azulejo

Mosteiro dos Jerónimos

Parque das Nacoes

 

Groepsreis Lissabon

 

Eén van de meest gekozen opties voor een groepsreis naar Lissabon is een 3-daagse vliegreis met 2***hotelovernachtingen o.b.v. logies/ontbijt, transfer incl. Nederlandse assistentie.

INDICATIEPRIJS € 335,00 p.p. (minimale deelname 50 personen)

Uiteraard is de groepsreis naar Lissabon geheel naar eigen wens samen te stellen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

 

De Reisbeleving

 

FIETSTOUR door de Alfama wijk, de wijk die de aardbeving 1755 heeft overleefd. Een wijk met prachtige straatjes en tuinen. Een andere leuke manier om de stad te verkennen is per HISTORISCHE TRAM. Geniet onderweg van een heerlijk glaasje PORT. Een bezoek aan het plaatsje SINTRA, bekend om haar sprookjesachtige en romantische paleizen, mag ook zeker niet ontbreken! Voor wat meer actie kunnen wij hier ook een JEEPSAFARI organiseren.

Menu