stedentrip LILLE plein

Stedentrip Lille

 

Lille, in het Nederlands ook bekend als Rijsel, ligt in het noorden van Frankrijk nabij de grens met België. De stad ontstond ooit op een eilandje (l’ ile) in de rivier. Lille is een ideale stad voor een stedentrip: combineer cultuur, geschiedenis en lekker winkelen. Van levendige markten tot fantastische musea.

In 2004 is de stad verkozen tot culturele hoofdstad van Europa mede dankzij het prachtig gerestaureerde erfgoed. De authentieke stadscultuur komt in de oude binnenstad in Vieux Lille naar voren in de rijk versierde gevels, chique winkels met mooie etalages. In de kerstperiode is Lille omgetoverd in sprookjesachtige kerstsfeer, de hele stad bruist en de prachtige gevels verdwijnen onder weelderige decoraties.

Uiteraard kunt u altijd terecht in de vele café’s en restaurants om de typisch Noord-Franse dranken en gerechten te proeven. Streekgerechten zoals Carbonade en Hochepot komen regelmatig voor op de menukaart en zijn de ultieme eetbeleving. Vaak zult u denken, ben ik nu in Frankrijk of België want Lille beschikt over het beste van deze twee culturen. Het gehele jaar is Lille een verrassende stad om te bezoeken.

Breng een bezoek aan Lille! Misschien wel de meest onderschatte bestemming van heel Frankrijk! Kortom een ideale bestemming voor groepsreizen!

 

Highlights Lille

 

Place du Général-de-Gaulle

Citadel van Rijsel

Palais des Beaux-Arts

Kathedraal Notre-Dame

Charles de Gaulle

Euralille

Hospice Comtesse Museum

Zoo de Lille

 

Groepsreis Lille

 

Eén van de mogelijkheden voor een groepsreis naar Lille is een 3-Daase busreis met 2 **+hotelovernachting o.b.v. logies/ontbijt.

INDICATIEPRIJS € 149,- p.p. (minimale deelname 50 personen)

Uiteraard bespreken wij graag de mogelijkheden met u om de groepsreis naar Lille geheel naar eigen wens af te stemmen.

 

De Reisbeleving

 

ÎLOT COMTESSE bewonder de prachtige huizen uit de 17de en het begin van de 18de eeuw. GENIETEN ontdek de vele terrasjes, kroegen, leuke cafeetjes en het bruisende nachtleven. WINKELEN schilderachtig mooie straatjes, prachtige mode, veel plaatselijke producten.

MODERN het volledig geautomatiseerde metronetwerk zonder bestuurder, de warenhuizen. CULTUUR musea met een uitzonderlijke collectie werken van Rubens, Van Gogh en Monet in “Musée des Beaux-Arts” het belangrijkste museum in Frankrijk na het Louvre.

Menu