stedentrip BUDAPEST uitzicht stedentrip BUDAPEST parlement stedentrip BUDAPEST toren

Stedentrip Budapest

 

BUDAPEST is de hoofdstad en veruit de grootste stad van Hongarije. Deze stad is weergaloos, schitterend, boeiend en verrassend! Veel mensen beschouwen Budapest als de mooiste stad van Europa oftewel ‘de Parel van het Oosten’. De stroming van de Donau gaat midden door de stad en verdeeld de stad tussen het hooggelegen Boeda en het vlakke Pest.

Gecombineerd met de monumentale bruggen, de schitterende gebouwen en de hartelijkheid van de Hongaren maakt Budapest op iedereen een onuitwisbare indruk. Budapest is een moderne stad met een onmiskenbare ouderwetse ‘touch’! Kortom een ideale bestemming voor groepsreizen!

 

Bezienswaardigheden Budapest

Óbuda

Sint Stephanusbasiliek / Szt. Istvan Basiliek

De Grote Synagoge

Het Helden Plein

Het stadspark met de Szechenyi baden

Het Vajdahunyad Kasteel

Margeretha Eiland

Spoorwegmuseum

Terrorhaza museum

Mátyás Kerk

Het Koninklijk Paleis

het Vissersbastion

De Kettingbrug

Het Parlementsgebouw

De Centrale Markthal

 

Groepsreis Budapest

 

4-daagse vliegreis, transfer v.a. luchthaven naar hotel en v.v., 3 ***hotelovernachtingen o.b.v. logies/ontbijt, stadswandeling o.b.v Nederlandse gids.

INDICATIEPRIJS € 355,- p.p. (minimale deelname 50 personen)

 

De Reisbeleving

 

MUSEA 225 stuks om precies te zien! Onmogelijk om deze allemaal te bezichtigen. Bezoek dan in ieder geval één van de musea op de Burchtheuvel. Hier zitten het Ludwig Museum of Modern Art, de National Gallery en het Budapest Palace museum. DONAU BY NIGHT geniet van een heerlijk diner, Hongaarse muziek en een prachtig uitzicht over de verlichte stad. THERMAALBADEN zijn er in overvloed! Daar er diep onder de Hongaarse bodem een stevige activiteit van vulkanische warmwaterbronnen aanwezig is geeft dit het land de mogelijkheid om hiervan gebruik te maken. Het populairste openbare kuurbad ligt in het stadspark SZÉCHENYI…

Menu