Gratis bezienswaardigheden in Europa

 

Ondanks dat de crisis nog niet eens voorbij lijkt te zijn, stijgen de tarieven van vliegtickets en hotelkamers alweer. Wanneer je wilt bezuinigen op een stedentrip zal je dat dus ergens anders op moeten doen. Dat betekent echter niet dat je een weekend lang op je hotelkamer moet spenderen. In Europa zijn er namelijk tal van leuke én gratis bezienswaardigheden!

 

1. The British Museum (Londen, Engeland)

 

Veel kunstgalerijen en musea in Engeland zijn gratis te bezichtigen. The British Museum is van alle musea het populairst. En dat is niet gek, de collectie van dit archeologische museum in de Engelse hoofdstad is namelijk gigantisch.

 

the british museum bezienswaardigheden europa
Afbeelding via Earth Traveler

 

2. Notre Dame (Parijs, Frankrijk)

 

Een groot deel van de Notre Dame is gratis toegankelijk. Wanneer je een bezoek wilt brengen aan de toren en de schatkamer van het wereldberoemde Notre Dame in Parijs moet je echter wel toegang betalen.

 

notre dame

Afbeelding via Bufflerump

 

3. Buen Retiro Park (Madrid, Spanje)

 

Het Buen Retiro Park is het grootste stadspark van Madrid. Vroeger was dit een privépark van de koninklijke familie. Tegenwoordig kan iedereen door de schitterende tuinen wandelen.

 

Buen Retiro Park bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Ksvrbrg

 

4. Vigelandpark (Oslo, Noorwegen)

 

Het Vigelandpark in Oslo is min of meer een gratis openluchtmuseum. Het park heeft een collectie van meer dan 200 beelden. In het midden is tevens een klein museum met nog meer werken van Gustav Vigeland. Om dit museum te bezoeken dien je echter wel te betalen.

 

vigelandpark bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Peter Verhauwen

 

5. Reichstag (Berlijn, Duitsland)

 

Je kunt het dakterras en de koepel van het Rijksdaggebouw in Berlijn gratis bezoeken. Je kunt er genieten van prachtige uitzichten. Het is alleen wel nodig om vooraf te registeren.

reichstag bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Gabi

 

6. Operahuis (Oslo, Noorwegen)

 

Zo’n 500 miljoen euro heeft het gekost, maar het resultaat is schitterend. Het Operahuis in Oslo is een indrukwekkend staaltje moderne architectuur. Het gebouw heeft onder andere skateboardvoorzieningen op het dak. Tevens hangt er een kroonluchter met 5.800 handgemaakte kristallen.

 

operahuis bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Kjetil Andersen

 

7. Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau (Auschwitz, Polen)

 

Het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenbau is één van de meest indrukwekkende musea ter wereld. Het is bovendien dagelijks gratis toegankelijk. Wanneer je een rondleiding door Auschwitz wilt, dien je hiervoor wel te betalen.

Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Stephen H

 

8. Sint-Pietersbasiliek (Vaticaanstad)

 

Een bezoekje aan Vaticaanstad mag zeker niet ontbreken wanneer je naar Rome gaat. In Vaticaanstad zijn veel gratis bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Sint-Pietersbasiliek. Op de laatste zondag van de maand zijn tevens de Vaticaanse Musea gratis toegankelijk.

 

Sint-Pietersbasiliek bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Charles XIX

 

9. Royal Botanic Gardens (Edinburgh, Schotland)

 

De botanische tuinen van Edinburgh zijn gratis toegankelijk. Er zijn enkele kassen waarvoor je wel een toegangskaartje moet kopen, maar gedurende de zomer is er buiten meer dan genoeg te aanschouwen.

 

Royal Botanic Gardens bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Magaroonie

 

10. Park Güell (Barcelona, Spanje)

 

Het Park Güell is een stadsprak in Barcelona wat vol staat met werken van Antoni Gaudí. Je kunt hier tussen de palmen en pijnbomen door een hoop unieke kunstwerken aanschouwen. In het park is tevens een klein Gaudímuseum.

 

park guell bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Franz Stifter

 

11. Pantheon (Rome, Italië)

 

Het Pantheon en het aangrenzende Piazza della Rotonda zijn erg populaire bezienswaardigheden in Rome. Het Pantheon is een 2.000 jaar oude tempel en is tegenwoordig tevens een basiliek. Zowel de immense koepel als het mooie plein zijn beide erg indrukwekkend.

 

pantheon bezienswaardigheden europa

Afbeelding via MOSayed

 

12. Glasgow Cathedral & Necropolis (Glasgow, Schotland)

 

Tijdens de Reformatie van 1560 zijn veel kathedralen beschadigd. Het enigste kathedraal die er ongeschonden uitkwam is het Glasgow Cathedral. Je vind hier tevens 3.500 herdenkingsbeelden die waken over ruim 50.000 graven in Necropolis.

Glasgow Cathedral & Necropolis bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Sandy Polson

 

13. La Lonja de la Seda (Valencia, Spanje)

 

La Lonja de la Seda was ooit een van de belangrijkste gebouwen rond de Middellandse Zee. Vandaag de dag is het gebouw opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

La Lonja de la Seda bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Aurélie M

 

14. Moderne Architectuur (Rotterdam, Nederland)

 

Rotterdam moest na de Tweede Wereldoorlog grotendeels opnieuw opgebouwd worden. De stad wordt ook wel de Europese hoofdstad der moderne architectuur genoemd. In Rotterdam kun je als architectuurliefhebber uren je ogen uitkijken. Al deze mooie gebouwen zijn uiteraard van buiten gratis te bekijken.

moderne architectuur bezienswaardigheden europa

Afbeelding via Archibald Ballantine

 

15. Duomo (Milaan, Italië)

 

In Europa zijn veel kerken opengesteld voor het publiek. De Dom van Milaan heeft echter toch wel iets speciaals. Wanneer je het dak van de Dom wilt bezichtigen, moet je alleen wel betalen. Het dak is volgens velen wel het allermooiste van de gigantische kerk. De prijs om het dak te bezichtigen valt gelukkig ook wel mee, namelijk € 5.

duomo bezienswaardigheden europa
Afbeelding via Renpix

 
Bron: stedentripper.com
Menu