Bijzondere kerstmarkten

 

Er zijn tegenwoordig tal van kerstmarkten. In veel grote steden kun je genieten van de gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen op een kerstmarkt. Tussen al deze kerstmarkten zijn er echter een aantal bijzondere kerstmarkten te vinden. Wat dacht je van een kerstmarkt in een pretpark in Zweden, in de stationshal in Zürich of drijvend op een meer in Oostenrijk? Als je ook al uitkijkt naar 25 december, dan kun je op deze bijzondere kerstmarkten al genieten van de gezellige sfeer die kerst met zich mee brengt.

 

In het grootste pretpark van Zweden

 

Göteborg is de op één na grootste stad van Zweden. In Göteborg staat het grootste en beroemdste attractiepark van Zweden: Liseberg. Het park, dat voornamelijk beroemd is om haar houten achtbanen, wordt elke kerstvakantie omgebouwd tot een wintersprookje.

Met bijna 5 miljoen lichtjes, 700 kerstbomen en meer dan 80 kraampjes, is de kerstmarkt in Liseberg de grootste in Zweden. Naast het afstruinen van de kerstkraampjes kun je er ritjes maken in de attracties, schaatsen, een drankje drinken in de ijsbar en een bezoek brengen aan de dierentuin (met rendieren).

Geopend van: 14 november tot 30 december

bijzondere kerstmarkt liseberg goteborg

 

Op een prachtig Oostenrijks meer

 

Vlakbij de Millstättersee, een groot meer in het zuiden van Oostenrijk, ligt een kleine stad genaamd Millstatt. De kerstmarkt die hier wordt gehouden is op een drijvend platform bij de bar Kap 4613. Dit maakt het een zeer unieke kerstmarkt. Terwijl de mensen hun kerstinkopen doen kijken ze uit op het schitterende meer en prachtige bergen van Karinthië. Het assortiment van de kraampjes op de kerstmarkt bestaat voornamelijk uit ambachtelijke en culinaire specialiteiten. Geniet hier van een glas glühwein in deze bijzondere setting!

Geopend van: 11 – 31 december

 

In een middeleeuws kasteel

 

Op het punt waar de rivieren de Crume en de Sèvre Nantaise samenkomen ligt het kasteel van de Franse stad Tiffauges. De kasteelheer, Gilles de Montmorency-Laval, is in de buurt beter bekend onder de naam ‘Blauwbaard’. Het kasteel staat ook voornamelijk bekend om deze kasteelheer. Jaarlijks is er een traditionele kerstmarkt bij het kasteel. Er zijn maar liefst 50 kraampjes en tal van activiteiten. Zo zijn er ijssculpturen, een draaimolen, concerten van het grootst reizende carillon in Frankrijk en kun je er ponyrijden.

Geopend van: 6 – 7 december | 13 – 14 december

 

In het Zwarte Woud

 

Eén van de meest bijzondere kerstmarkten vindt plaats in het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland. Deze kerstmarkt in de Ravennakloof bij Breitnau biedt uitzicht op een viaduct van 40 meter hoog. De 40 kerstkraampjes zorgen voor een gezellige kerstsfeer. Tevens is er live muziek die resoneert in het dal en wordt de brug kleurrijk verlicht.

Deze kerstmarkt is een ideaal dagje uit voor de familie. Er wordt namelijk veel aandacht besteed aan de jongere bezoekers. Door de unieke locatie van de kerstmarkt, kan een dagje winkelen gauw omslaan in een mooie boswandeling. Met gratis shuttlebussen is de kerstmarkt goed bereikbaar vanaf de omliggende stations Himmelreich en Hinterzarten.

Geopend van: 29 november tot 21 december op zaterdagen en zondagen

 

In het centraal station van Zürich

 

De grootste overdekte kerstmarkt van Europa is te vinden op het centraal station van Zürich. Je vind hier een divers publiek van reizigers en inwoners van de stad zelf. Op de kerstmarkt staat een enorme kerstboom die bijna tot aan het dak komt en versierd is met ruim 5000 Swarovski kristallen. Je kunt er winkelen bij meer dan 160 kraampjes om bijvoorbeeld speelgoed, sieraden en culinaire specialiteiten te kopen. Tevens zijn er kinderkoortjes die liedjes zingen.

Geopend van: 20 november tot 24 december

 

Bron: De Telegraaf

Menu