Bezienswaardigheden Granada

 

5 Must-sees in Granada

Granada staat voor geschiedenis, cultuur, natuur, heerlijk eten en relaxen. In de stad vind je een prachtige samensmelting van Christelijke en Arabische architectuur. Je kunt er genieten van heerlijke tapas, flamenco dansen op straat en één van de vele prachtige uitzichten bewonderen. Er zijn dus volop bezienswaardigheden in Granada, maar er zijn een aantal die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan de stad.

 

Het Alhambra

 

Het Alhambra is een middeleeuws paleis van Muhammed III, de Islamitische sultan van Granada. Later is het paleis van Karel V te midden van het Alhambra gebouwd. Ook dit is zeker een must-see. Dankzij de Europese bouwstijl van dit paleis vormt dit een sterk contrast met de Arabische omgeving. Iets verderop vind je de schitterende tuinen van het Generalife paleis. Bewonder de schoonheid van de lange vijver die omringd is met bloembedden, bijzondere fonteinen en paviljoenen terwijl je over de met kiezelmozaïk ingelegde paden loopt.

bezienswaardigheden granada alhambra

 

Albaicín

 

Naast het Alhambra is er ook een Arabische wijk in Granada te vinden. Het Albaícin is te vinden tegenover het Alhambra. Van hieruit is de stad ontstaan. Ontdek de pittoreske straatjes, geniet van het schitterende Iglesia de San Nicolás kerk, het archeologische museum en de Arabische badhuizen. Ook het Palacio de Dar-al-Horra is zeker een bezoekje waard. Dit is het paleis van de moeder van de laatste Arabische koning van Granada.

 

Kathedraal van Granada

 

Tijdens een stedentrip naar Granada is een bezoek aan het kathedraal van Granada zeker de moeite waard. Het is een zestiende eeuwse kathedraal en is te vinden midden in de oude medina van de stad. Het kathedraal is dan ook eigenlijk niet te missen. De Santa Iglesia Catedral Metropolitana de la Anunciación de Granada kenmerkt zich door gebrandschilderde ramen en barokke elementen. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is een schitterende bezienswaardigheid.

bezienswaardigheden granada kathedraal

 

Bib-Rambla

 

Uiteraard kun je veel meer doen in Granada dan enkel gebouwen bekijken. Je kunt ook heerlijk eten en drinken in de stad. Het Bib-Rambla plein is bij uitstek de beste plek hiervoor. Je vind hier vele terrasjes, kunt er genieten van heerlijke tapas en een glaasje (of karaf) sangria.

 

Sierra Nevada

 

Is het Bib-Rambla plein te hectisch voor je en zoek je liever de rust op? Dan kun je de Sierra Nevada intrekken. Je kunt in dit schitterende gebergte heerlijk wandelen en klimmen. Het is de hoogste bergketen van Europa na de Alpen en het heeft een bijzonder divers landschap. Je vind hier open vlaktes en lage struiken, maar ook dichte bossen en verwilderde oppervlaktes. Schrik niet als je ineens een berggeit, everzwijn, gier, steenarend of wezel tegenkomt. Want hoe rustig het ook is, je zult hier nooit helemaal alleen zijn.

Menu