Bezienswaardigheden Frankfurt

 

Frankfurt is vaak niet de eerste bestemming die mensen uitkiezen voor een stedentrip. Het staat namelijk bekend als zakenstad en financieel centrum van Duitsland. Desondanks heeft deze stad veel moois te bieden. Zonde dus dat veel mensen deze stad overslaan. Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden en gezellige tentjes. Van winkelstraten en parken vol groen tot bars, restaurants, clubs en musea: Frankfurt heeft het allemaal. Hieronder vind je een opsomming van 10 leuke bezienswaardigheden in Frankfurt.

 

1. Main

 

De Main is de grootste rivier die door Frankfurt loopt. Frankfurt wordt ook wel Frankfurt am Main genoemd (Frankfurt aan de Main). Hiermee wordt verwarring voorkomen met een andere stad die Frankfurt heet, die aan de Oder ligt. Er liggen tal van recreatiegebieden langs de Main. Tevens liggen er maar liefst 19 bruggen over de Main. Vanaf veel van deze bruggen, zoals voetgangersbrug Eisener Steg, kun je een mooi uitzicht op de stad krijgen.

www.steden.net/duitsland/frankfurt/main/

main bezienswaardigheden frankfurt

 

2. Uitzicht vanaf Main Tower

 

De Main Tower is de op één na hoogste wolkenkrabber van Frankfurt.  Tegen betaling kun je het panoramaterras bezoek op het dak van de Main Tower. Vanaf deze plek heb je een uitzicht tot ver buiten de stadsgrenzen van Frankfurt.

www.maintower.de

 

3. Alte Oper

 

Het Alte Oper is een voormalig operagebouw in Frankfurt. Naast alle wolkenkrabbers en kantoren die in Frankfurt te vinden zijn, is het één van de weinige klassieke gebouwen. Het indrukwekkende bouwwerk wordt vandaag de dag gebruikt om concerten en toneelspelen te geven.

www.alteoper.de

alte oper bezienswaardigheden frankfurt

 

4. Zeil

 

Ook voor de mensen die liefhebber zijn van winkelen heeft Frankfurt veel te bieden. De autovrije winkelstraat Zeil is de ideale plek om te winkelen. Voor degenen die niet zozeer voor het winkelen komen, is er bijzondere architectuur die bewonderd kan worden van het overdekte winkelcentrum My Zeil. Op één van de vele bankjes onder de bomen in de winkelstraat kun je tevens genieten van de levendigheid die Frankfurt te bieden heeft.

www.steden.net/duitsland/frankfurt/zeil/

zeil bezienswaardigheden frankfurt

 

5. Hauptwache

 

De Hauptwache vormt een markant punt in het verder moderne hart van Frankfurt. Het is in 1729-1730 gebouwd in een barokke stijl. Het huidige Hauptwache gebouw is een reconstructie van het bouwwerk dat tijdens de Tweede Wereldoorlog is vernietigd. Vandaag de dag heeft de Hauptwache een horecafuntie (Cafe Hauptwache). Het plein waaraan het gebouw ligt en het ondergrondse metrostation zijn vernoemd naar de Hauptwache.

web.cafe-hauptwache.de/index.php

hauptwache bezienswaardigheden frankfurt

 

6. Römerberg

 

In Altstadt, de oude binnenstad van Frankfurt, vind je Romërberg. Het is een van oorsprong Middeleeuws plein met vakwerkhuizen, stadhuis Romër en de Alte Nikolaikirche. Het huidige Romërberg is deels een reconstructie van hoe het er voor de Tweede Wereldoorlog uit zag. Ook de Dom van Frankfurt en de Sint-Paulskerk zijn onderdeel van dit historische hart.

www.steden.net/duitsland/frankfurt/romerberg/

romerberg bezienswaardigheden frankfurt

 

7. Palmengarten

 

Botanische tuin Palmengarten is één van de twee botanische tuinen die Frankfurt te bieden heeft. De Palmengarten heeft een gigantisch oppervlakte van maar liefst 29 hectare. Hiervan zijn 9 hectare broeikassen. Dit maakt het de grootste botanische tuin van Duitsland.

www.palmengarten.de

palmengarten bezienswaardigheden frankfurt

 

8. Archeologische tuin

 

De archeologische tuin bestaat uit overblijfselen uit het Romijnse tijdperk. Deze vondsten zijn in 1953 blootgelegd tijdens opgravingen vlak bij de Romërberg. De archeologische tuin is gratis te bewonderen.

archeologische tuin bezienswaardigheden frankfurt

 

9. Stationswijk

 

De Hauptbahnhof, het centrale treinstation van Frankfurt en de omringende straten vormen samen het Bahnofviertel. Tevens de rosse buurt van Frankfurt valt binnen de stationswijk. Je vind in dit stuk van de stad de meeste toeristische hotels. Er is een grote variëteit aan internationale eethuisjes en restaurant, ideaal voor de liefhebber van de buitenlandse keuken. Het station zelf is een indrukwekkend bouwwerk vol levendigheid waar je goed terecht kunt voor een ontbijt of snelle lunch.

www.steden.net/duitsland/frankfurt/stationsbuurt/

stationswijk bezienswaardigheden frankfurt

 

10. Museumsufer

 

Langs de oever van de Main loopt de Museumoever (‘Museumsufer’). Dit is een museumgebied dat bestaat uit maar liefst 15 musea. Je vind hier een aantal van de beste musea van Frankfurt, zoals het Duitse Filmmuseum, het Ikonenmuseum en het Duitse Architectuurmuseum. Jaarlijks wordt er tijdens het laatste weekend van augustus het Museumsuferfest gehouden. Je kunt tijdens dit evenement voor een zeer laag bedrag alle deelnemende musea vrij bezoeken. Jaarlijks bezoeken ruim 3 miljoen mensen dit evenement, wat dit tot een van de grootste culturele evenementen van Duitsland maakt.

www.museumsuferfest.de

 

bron: http://www.top10bezienswaardigheden.nl/

Menu