Bezienswaardigheden Frankfurt

Frankfurt is als zakenstad en financieel centrum van Duitsland misschien niet de eerste bestemming die je uitkiest voor een stedentrip. Zonde, want deze plek aan de Main heeft alles wat je van een wereldstad mag verwachten. Van bars, restaurants en clubs tot musea, winkelstraten en parken vol groen: er zijn genoeg bezienswaardigheden in Frankfurt.

bezienswaardigheid nummer 1 Uitzicht vanaf Main Tower
Deze op één na hoogste wolkenkrabber van Frankfurt heeft een tegen betaling bezoekbaar panoramaterras op het dak. Het uitzicht vanaf het dak van Main Tower strekt tot ver buiten de stadsgrenzen van Frankfurt.
www.maintower.de

uitzicht main tower bezienswaardigheden frankfurt

bezienswaardigheid nummer 2 Main
De Main is de grootste rivier die door Frankfurt loopt. Om verwarring met de plaats Frankfurt gelegen aan de Oder te voorkomen wordt “am Main” (Nederlands: aan de Main) toegevoegd aan de plaatsnaam Frankfurt. Langs de Main heb je mooie stukjes recreatiegebied, over de Main liggen maar liefst 19 bruggen. Vanaf sommige bruggen zoals voetgangersbrug Eisener Steg heb je een fraai uitzicht op de stad.
www.steden.net/duitsland/frankfurt/main/

main bezienswaardigheden frankfurt
bezienswaardigheid nummer 3 Zeil
Autovrije winkelstraat Zeil is dé plek waar liefhebbers van winkelen terecht kunnen in Frankfurt. Wie niet zozeer voor het winkelen komt die kan de bijzondere architectuur van overdekt winkelcentrum My Zeil bewonderen of op één van de vele bankjes onder de bomen genieten van de levendigheid die bij deze drukke stad hoort.
www.steden.net/duitsland/frankfurt/zeil/

zeil bezienswaardigheden frankfurt

bezienswaardigheid nummer 4 Römerberg
In de oude binnenstad van Frankfurt (Altstadt) ligt Römerberg. Het van plein met vakwerkhuizen, stadhuis Römer en de Alte Nikolaikirche is deels een reconstructie van hoe het van oorsprong Middeleeuwse plein er voor de Tweede Wereldoorlog uitzag. Onderdeel van dit historische hart zijn ook de Dom van Frankfurt en de Sint-Paulskerk.
www.steden.net/duitsland/frankfurt/romerberg/

romerberg bezienswaardigheden frankfurt

bezienswaardigheid nummer 5 Alte Oper
Het voormalige operagebouw Alte Oper is één van de weinige klassieke gebouwen in het door wolkenkrabbers en kantoren gedomineerde Frankfurt. Tegenwoordig worden in dit indrukwekkende bouwwerk concerten en toneelspelen gegeven.
www.alteoper.de

alte oper bezienswaardigheden frankfurt

bezienswaardigheid nummer 5 Hauptwache
De Hauptwache is in barokke stijl gebouwd in 1729-1730 en vormt een markant punt in het verder vooral door moderne bouwwerken gedomineerde hart van Frankfurt. Het wachthuis is een reconstructie van het tijdens WO II vernietigde bouwwerk. Tegenwoordig heeft het gebouw een horecafunctie (Café Hauptwache). Het plein waaraan het gebouw ligt en het ondergrondse metrostation zijn naar de Hauptwache vernoemd.
web.cafe-hauptwache.de/index.php

hauptwache bezienswaardigheden frankfurt

bezienswaardigheid nummer 7 Stationswijk
Het Bahnhofviertel bestaat uit het centrale treinstation van Frankfurt, de Hauptbahnhof Frankfurt, en de omringende straten. In dit stuk staan de meeste toeristische hotels van Frankfurt. Ook de rosse buurt van Frankfurt valt binnen de stationswijk. De straten bieden voor liefhebbers van de buitenlandse keuken een grote variëteit aan internationale eethuisjes en restaurants. Het station zelf is een fraai bouwwerk vol levendigheid, waar je prima terecht kunt voor een snelle lunch of ontbijt.
www.steden.net/duitsland/frankfurt/stationsbuurt/

stationswijk bezienswaardigheden frankfurt

bezienswaardigheid nummer 8 Palmengarten
Botanische tuin Palmengarten Frankfurt is één van de twee botanische tuinen in de stad. Met een oppervlakte van maar liefst 29 hectare (waarvan 9 hectare broeikassen) is het de grootste botanische tuin van Duitsland.
www.palmengarten.de

palmengarten bezienswaardigheden frankfurt

bezienswaardigheid nummer 9 Museumsufer
De Museumoever (‘Museumsufer’) is een museumgebied dat langs de oevers van de Main loopt. Het gebied bestaat uit maar liefst 15 musea, waaronder een aantal van de beste musea van Frankfurt zoals het Ikonenmuseum, het Duitse Filmmuseum en het Duitse Architectuurmuseum. Tijdens het laatste weekeinde van augustus wordt ieder jaar het Museumsuferfest gehouden. Tijdens dit evenement kun je voor een belachelijk laag bedrag alle deelnemende musea vrij bezoeken. Met ruim 3 miljoen bezoekers binnen drie dagen is dit een van de grootste culturele evenementen van Duitsland.
www.museumsuferfest.de

museumsufer bezienswaardigheden frankfurt

bezienswaardigheid nummer 10 Archeologische tuin
In 1953 zijn er in het centrum van Frankfurt, vlak bij de Römerberg, overblijfselen uit het Romeinse tijdperk blootgelegd tijdens opgravingen. Deze archeologische vondsten vormen samen de archeologische tuin, die gratis te bewonderen is.

archeologische tuin bezienswaardigheden frankfurt

 

bron: http://www.top10bezienswaardigheden.nl/

Menu