Porto

Porto is hét goed bewaarde geheim van Portugal. Mystiek gelegen aan de oevers van de Douro waan je je tijdens een zonnige stedenreis of incentive trip naar Porto al snel terug in de tijd. De vele smalle straatjes, kronkelige steegjes nemen je mee langs prachtige Middeleeuwse gebouwen, barokke– en Romaanse kerken en sfeervolle Portugese pleintjes. Niet voor niets staat de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En niet voor niets is Porto één van de meest populaire bestemmingen voor een stedentrip naar Portugal. Ook Lissabon is erg populair!

Mogelijkheden en highlights van Porto

Porto is de uitgelezen bestemming voor een onvergetelijke reisbeleving die menig reiziger doet verbazen! Flaneer langs de aangemeerde boten, uitnodigende terrassen en proef de smaak van de Portugese stad tijdens een authentieke port proeverij. Ben je op zoek naar een uniek souvenir voor het thuisfront? Breng dan een bezoek aan de Vandoma vintage markt op zaterdag. Een andere leuke tip tijdens een stedenreis in Porto is een bezoek aan Lello & Irmão Bookstore, één van de mooiste boekwinkels van de wereld. Voor wie houdt van moderne kunst en cultuur mag een bezoek aan het Casa da Música en het museum voor Moderne kunst Fundação de Serralves niet ontbreken! 

Ook culinair is het in Portugal genieten geblazen, zowel in Lissabon als in Porto.
Een bezoek aan de Mercado do Bolhão mag dan ook niet ontbreken. Kleurrijke marktkramen met vers gevangen vis, prachtige fruitsoorten en heerlijk gerijpte hammen zijn een prachtig fotodecor. Al deze pure producten worden op authentieke wijze bereidt tot heerlijke Portugese specialiteiten die zorgen voor een ware smaakexplosie.

Highlights Porto
  • Ponte Dom Luís
  • Mercado do Bolhão
  • Igreja dos Clérigos
  • Ribeira
  • Kathedraal Sé
  • Vila Nova de Gaia
  • Jardins do Palácio de Cristal
  • De Douro en de Douro-vallei

Maak een culinaire wandeling door het authentieke stadshart Ribeira. Beklim de Torre dos Clérigos en geniet van een waanzinnig uitzicht over Porto en de Douro. Proef de smaak van de stad tijdens een bezoek aan de kleurrijke Mercado do Bolhão en toost samen met collega’s, partners of klanten een goed glas Port terwijl je geniet van het uitzicht op de imposante Ponte Dom Luís

Een leuke manier om de Porto te ontdekken is per tuktuk of op de scooter. Ook mag een Cruise over de Douro niet ontbreken.