Krakau

De Poolse stad Krakau is voor velen een onbekende stad, maar deze parel in het zuiden van Polen zou op iedere stedentrip shortlist moeten staan! Krakau is een stad met een rijke historie en een stad met een ziel! Hip, modern en historie wisselen elkaar af in deze Poolse stad. Al jarenlang trekt Krakau bijzondere mensen aan: artiesten, wetenschappers, architecten, studenten en nu ook toeristen. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de bijzondere sfeer die hier heerst. De ideale plek voor een (kerst) stedentrip of een incentive reis naar Polen.

Ontdek Krakau

Ruik en proef de lokale specialiteiten, leer de bevolking kennen of koop iets unieks in de gezellige winkelstraatjes van Krakau. Struin over de markten of in de moderne winkelcentra! Ontdek het pittoreske historische centrum van Krakau met het beroemde plein en bewonder de Lakenhal, Maria Kerk en de vele andere bijzondere gebouwen. 

Verdwaal in de Joodse wijk Kazimierz met zijn bijzondere sfeer. Hier vind je hippe clubs en bruine café’s, rijke historie, chique en authentieke hotels, trendy restaurants, maar ook de smaakvolle regionale traditionele Poolse keuken… Dit alles en nog veel meer vind je in Krakau… Kortom een ideale bestemming voor een korte stedentrip naar Polen als groepsreis of incentive met collega’s.

Highlights Krakau
  • Grote Markt
  • Mariakerk
  • Raadhuistoren
  • Lakenhallen
  • Kasteel van Wawel
  • De joodse wijk Kazimierz
  • National Museum
  • Barbaken

Maak tijdens een groepsreis een dagtocht naar de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau. Ga terug in de tijd en sta oog in oog met dit indrukwekkende verleden. 

Bewonder de zoutmijnen van Wieliczka met het labyrint aan onderaardse gangen. Wil je deze Poolse stad verkennen met een tour? In Krakau verken je de stad per paardenkoets! Ook leuk is het om de stad vanaf het water te verkennen. Ga suppen (stand-up paddlesurfen) met je collega’s op de rivier de Wisla.

Wat is er leuker dan met je eigen team dwars door de stad Krakau te crossen in een oude Trabant. Dit is een teambuilding rally waardoor de teamspirit zeker gevoeld wordt! Sluit de dag af met een folklorisch diner en geniet van de typische Poolse gerechten en sfeervolle folklore muziek.