Deventer

Deventer is de verrassende Hanzestad aan de IJssel. De stad heeft een levendig karakter; het leven is goed in Deventer! Het lijkt wel alsof het water uit de rivier deze stad elke dag van nieuwe energie voorziet. Er zijn in Deventer veel historische en monumentale gebouwen te bezoeken. In het karakteristieke centrum zijn er bovendien vele terrassen en restaurants voor de inwendige mens. De omgeving van Deventer heeft ook veel te bieden mocht je liever wat meer de rust en natuur op willen zoeken. Het pittoreske Deventer is niet zo bekend, maar zeker het bezoeken waard! Laat je verrassen door deze stad in Overijssel.

Ontdek Deventer

In deze stad vol historie is het een aanrader om één van de musea te bezoeken. Of verdiep je in hedendaagse kunst door naar één van de kunstgalerijen te gaan. Ben je liever actief bezig? Kies dan voor een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Wil je ook de omgeving rond Deventer verkennen? Kies dan voor een fietstocht door en rond Deventer. Het is in Deventer ook mogelijk om een tour op een historische fiets te maken. Ga terug in de tijd en rijdt door het historische Bergkwartier op een ouderwetse fiets. De rivier De IJssel kan uiteraard gebruikt worden om de stad vanaf het water te bekijken. Er zijn verschillende rondvaarten of boottochten mogelijk. In Deventer is het ook mogelijk om Stand Up Paddeling (SUP) te doen. De stadspleinen in Deventer doen bijna buitenlands aan en de keuze aan restaurants is groot. Voor elke Bourgondiër is het hier bijna on-Nederlands genieten. Natuurlijk mag bij een bezoek aan Deventer een stuk Deventer koek niet ontbreken. Neem het mee naar huis voor je vrienden en familie of naar kantoor om met je collega’s nog eens na te genieten.Vind je het leuk om Deventer te combineren met een andere unieke stad? Denk aan Apeldoorn of breng bezoek aan Paleis het Loo.

Highlights Deventer
  • De Gotische Lebuïnuskerk
  • Museum de Waag
  • Het Worpplantsoen (oudste park van Nederland)
  • De Athenaeumbibliotheek
  • Stadsplein De Brink
  • Deventer Koek
  • Het Bergkwartier

Geniet van een prachtig uitzicht over Deventer en omgeving vanaf de top van de Lebuïnuskerk. Of bekijk Deventer vanaf het water tijdens een rondvaart of actieve SUPtocht over de kleine binnenwateren.
De DAVO stadsbrouwerij leent zich perfect voor een bezoek, rondleiding en bierproeverij. Een absolute aanrader! 

Wil je juist van winterse activiteiten genieten? Kom dan mee schaatsen of curlen op de kunstijsbaan. Een perfecte teambonding activiteit!

Een bezoek aan Deventer biedt vele mogelijkheden voor een dag of meerdaagse reisbeleving.